woensdag 13 maart 2013

I ♥ Dior


Wat een prachtige etalage hè? Ik ben gek op Dior (en Nathalie Portman, en Dior Miss Chérie en de stoel in Louis XVI-stijl en cadeautjes en pioenrozen... en... en...)!

dinsdag 12 maart 2013

Paris.... my secret recipe to succes!

Parijs is natuurlijk een van de meest geweldige steden op aarde! Zoveel prachtige bezienswaardigheden, adembenemende uitzichten over de 'lichtstad', van mini-boetiekjes tot enorme flagshipstores, restaurants, cafés, parken en dan heb ik het nog niet eens over the million dollar appartments in Hausmann-stijl! Ik houd van die stad!
Maarrr, ook Parijs valt soms tegen. Uren in de rij staan tussen alle toeristen om een kijkje te mogen nemen in Musee D'orsay, opdringerige straatverkopers die je in high-speed en met geweld een armbandje om proberen te knopen, giga prijzen voor een colaatje in een triest (again, toeristisch) caféetje, clochards die kinderen/puppys/poezen inzetten om geld los te peuteren etc.
Daarom deel ik bij dezen graag een paar van mijn lievelings-adresjes en enkele tips voor een leuke trip door Parijs!

Allereerst, op zondag is vrijwel alles dicht (behalve natuurlijk de echt toeristische hotspots), dus boek je een weekendje, boek dan liever doordeweeks om het optimale uit je Paris-tijd te halen.
Vermijd  het dragen van een rugzak, sportschoenen, een zichtbare fotocamera en een plattegrond/kaart. Dat is tenslotte hoe de standaard-toerist er uitziet en dat wil je beter voorkomen om geen aandacht te trekken van straatverkopers/zakkenrollers. Plus het is tijdens een city-trip altijd charmanter om wat in te 'blenden' bij de locals.
Koop een klein, subtiel boekje met de kaarten van verschillende 'arrondisements' per bladzijde of schrijf van te voren de route of het adres van waar je bestemming op. Of beter nog, just go with the flow en plan niet te veel (routes). In Parijs zijn enorm veel metro en busstations dus in principe kun je overal komen, of gemakkelijk je weg richting hotel terug vinden.
Het is een trouwens een typisch toeristisch trekje om midden op de stoep/straat stil te gaan staan om te overleggen/op de kaart te kijken of iets te vragen. Zoek in plaats daarvan een rustig plekje op zodat je niemand de weg verspert.

Wat zijn jouw tips voor een perfecte city trip?

Bij dezen deel ik ook graag wat adresjes, maar shttt.... ik houd ze graag onder ons;)!
Mijn favoriete restaurant is (het al een aantal maal op deze blog genoemde) Seize-Neuf op Rue de Chateaudun, gelegen op ongeveer een kwartiertje lopen van Galerie Lafayette. Seize-Neuf heeft een super kaart (van kip Tajine tot Zeebaars met risotto), vriendelijke bediening, is zeer betaalbaar en heeft  meestal tussen 19:00u en 21:00u happy hour. Dat betekent heerlijke Bellini's drinken voor maar €6!!!!
Qua lunch of ontbijt hebben Stefan en ik tijdens de laatste Parijs-trip onze buikjes rond gegeten bij Cojean. Cojean lijkt qua concept op The Foodmaker of Exki, alles is vers, biologisch en onwijs lekker. De Latte Machiatto met speculoos of caramel is zelfs (véél) lekkerder dan bij Starbucks. Cojean vind je door heel Parijs en is vooral tijdens lunchtijd heel erg populair bij de werkende Parissiene.
Ben je op zoek naar unieke vintage-items en heb je voldoende geld gespaard? Voor vintage Chanel, Dior, Yves Saint Laurent, Hermès en meer ben je aan het goede adres bij Little Box Vintage (Boulevard Beaumarchais 77), Sissi's Corner (Rue des Tournelles 20), WK accessoires (Rue du Marché Saint-Honoré 5) of het prachtige Vintage Madeleine (Rue D'Anjou 31). Voor vintage uit de 20's tot 70's ben je aan het goede adres bij Mamie Shop I(Rue de Rochechouart 73) en deel II iets verderop. Hier geen designer maar wel veel originele items, echt oud en stiekem ook nog behoorlijk duur.
Shoppen zonder super gevulde portemonnee kan bij de schattige boutique Tiana (Rue des Pyramides 8) of in het bijzonder voor speciale sieraden bij Palmaccio (Rue Commines 18) of Claire Naa (Rue De Birague 10).

Tot slot als tipje, haal een fles goede champagne (Monoprix heeft altijd leuke special-editie flessen) en een mooie picknickmand en vermaak je als het zonnetje lekker schijnt in een park of op een bankje aan de Seine. De sfeer proeven van Parijs doe je wat mij betreft het beste door op je gemak rond te wandelen, een terrasje te pakken, lekker te eten, een brocante-markt, wat vintage winkeltjes en een antiquariaat te bezoeken, en te genieten van de mooie architectuur. En wil je toch ook nog alle bezienswaardigheden bezoeken, bedenk dan dat je ze niet persé op de foto hóeft te zetten (want dit deden 100.000 andere toeristen voor jou reeds)..... ;-)

Wat zijn jouw lievelings- winkels, restaurants en musea in Parijs?

Pictures by photographer Irene Suchocki, god I love her work!

Hair tutorials

I love these easy-to-follow, simple, yet very classy hair tutorials by Yara from thischicksgotstyle.com. Check out her amazing website/blog to find more on Yaras' fashionstyle (and check out the posts about her home, hair, make-up, city trips etc).